Yöresel Lezetler

Kapıdağı ve Kazdağı ile Biga Yarımadası, Girit, eski Rum, Boşnak, Pomak ve Çerkez göçmen yurttaşlarımız ile çok renkli ve sağlıklı kültürel miras mutfağa sahiptir. Örnekler:

cullama
Çullama
girit-kabak-dolmasi
Girit Kabak Dolması
otlu-borek
Otlu Börek
pabucaki
Pabucaki
girit-koy-pidesi
Girit Köy Pidesi
  • Nuraniye (yoğurt, kabak, soğan, sarımsak)
  • Girit salata Dako (çıtır ekmek üzeri domates, lor peyniri, kapari)
  • Kabak Salatası (kabak, al biber, sarımsak)
  • Peynirli , fıstıklı, sarımsaklı Girit meze
  • Girt Köfte , patlıcanlı, pirinçli
  • Cevizli fıstıklı peynir topları
  • Pabucaki (patlıcan kayığı içine peynir, domates, yumurta)
  • Saganaki (baharatlı, otlu beyaz ve kaşar peynir folyoda)
  • Sıcak ot meze. Deniz fasulyesi, sarımsak, yoğurt
  • Kıtır ekmek üstü çılbır
  • Soğan Dolma
  • Kuru Etli Fasulye
  • Parmak Yaprak Sarma
  • Saç Altı Çoban kavurma
  • İç Pilav
  • Taze Soğanlı Kuzu
  • Taze Bezelyeli Kuzu
  • Kestaneli Kuzu
  • Etli Girit Kabağı Dolması
  • Kuzu Etli Enginar
  • Etli Arapsaçı (Malatura)
  • Bombay Fasulyeli Marasa
  • Çullama (Hindi/Tavuk)
  • Ahtapotlu Girit Pilavı
  • Girit Top Köfte
  • Girit Pilavı

gibi Girit ve Boşnak meze ve yemeklerini sayabiliriz.