Kapıdağı ve Kazdağı ile Biga Yarımadası, Girit, eski Rum, Boşnak, Pomak ve Çerkez göçmen yurttaşlarımız ile çok renkli ve sağlıklı kültürel miras mutfağa sahiptir. Örnekler:
Yöresel Lezetler
Çullama
Girit Kabak Dolması
Otlu Börek
Pabucaki
Girit Köy Pidesi
- Nuraniye (yoğurt, kabak, soğan, sarımsak)
- Girit salata Dako (çıtır ekmek üzeri domates, lor peyniri, kapari)
- Kabak Salatası (kabak, al biber, sarımsak)
- Peynirli , fıstıklı, sarımsaklı Girit meze
- Girt Köfte , patlıcanlı, pirinçli
- Cevizli fıstıklı peynir topları
- Pabucaki (patlıcan kayığı içine peynir, domates, yumurta)
- Saganaki (baharatlı, otlu beyaz ve kaşar peynir folyoda)
- Sıcak ot meze. Deniz fasulyesi, sarımsak, yoğurt
- Kıtır ekmek üstü çılbır
- Soğan Dolma
- Kuru Etli Fasulye
- Parmak Yaprak Sarma
- Saç Altı Çoban kavurma
- İç Pilav
- Taze Soğanlı Kuzu
- Taze Bezelyeli Kuzu
- Kestaneli Kuzu
- Etli Girit Kabağı Dolması
- Kuzu Etli Enginar
- Etli Arapsaçı (Malatura)
- Bombay Fasulyeli Marasa
- Çullama (Hindi/Tavuk)
- Ahtapotlu Girit Pilavı
- Girit Top Köfte
- Girit Pilavı
gibi Girit ve Boşnak meze ve yemeklerini sayabiliriz.